tisdag, februari 03, 2009

Mina 2 Prao-veckor

Min fösrsta prao,två veckor innan sportlovet. Jobbar på Game. Eftersom skolan tvingat mej skriva dagbok tänkte jag att jag lika gärna kunde göra det här. Here goes:

Sebbes Prao-Period.

Dag ett.
kändes som att denna dagen veks åt att lära känna alla andra praoelever. Fem (!) stycken paltingar var vi nämligen tillsammans som fick prata med varandra och med jobb-gearna.
Vi fick fixa till spelhyllor,var nära på att ''banka pengar'' (som jag inte vet vad det är) prata vid disken,skratta och panta burkar.

Dag två.
Vi fick arbetströjor idag. Vi pratade och rättade till spelhyllor även denna dag. Nytt var att en till arbetsgivare (jag kom på vad dom hette!) tillkom. hon sa till oss att slipa skivor och sätta begagnad-pris på spelen. det var trevligt.
Samtalsämnena bestog i stort sett av trailersarna vi såg på storbildskärmen över oss och om youtube-klipp som praktikanten skickligt imiterade.

Dag tre.
Denna dagen fick vi en ny arbetsgivare. Han var skäggig och allvarlig och pratade med mumlande tydlig röst. Eftersom vi var så många prao-människor fick vi också ändrade tider. från 10 till 2 skulle jag arbeta. yayness.

(den dan fick vi rätta till spelhyllor och ta ut soporna.)

Dag fyra.
Den här dagen gick förlorad PGA att mitt inlägg inte sparades när jag publicerats,illa. Det jag kan komma ihåg var att jag köpte ett nytt spel..elelr var det på onsdagen?

Dag fem.
Prisändring i hela butiken. Vi fick använda dagen till att ta bort gamla prislappar och ersätta dom med nya på cirka 200 spel. En lång dag.
En sak jag gjorde var att få en mamma att köpa LittleBigPlanet. Hon bestämde sej dock för att köpa det endast en tredjedel i mitt slipade reklamprat,och jag var tvungen att få be om att fortsätta lite till. (ehö)

Dag sex. (andra veckan,yaay)
Gamla arbetsgivaren tillbaka. Gamla praktikanten (som imiterade internetfilmer) också tillbaka(han hade varit sjuk,ehe). Tydligen jobbar första arbetsgivaren från lördag till tisdag. Idag fick vi bära kartonger,rätta till spelhyllor,fortsätta på prisändringen samt (endast jag då) försöka komma på en strategi för att kunna köpa kommande Killzone 2. (mina föräldrar verkar ha moralpanik för tillfället över det spelet,jag borde inte visat pappan demot)

Dag sju.
Denna dagen har det inte hänt så mycket,vi drack energidrycker och pratade om när jag hade slagit kartonger dagen innan. En ''arbetskamrat'' (höhö) och jag snackade fortfarande om hurvida jag skulle unna köpa Killzone 2. Även ifall hans argument var ganska värdelösa. (''öh,men du får spela GTA4 och Orange box utan problem,då borde du få köra killzone. Jag skulle vilja visa din pappa Ninja gaiden så får vi e vad han säger då. *göra hugg-rörelser i luften till spelet*'') var det trevligt. (om du vill läsa om Killzone-2-fenomenet kan du kolla upp :p)
thats..all

men VAFAN! nu har onsdagen försvunnit också! vad är det här för jävla skit-blogg egentligen? fyfan. *sura*

Dag 8. idag hälsade jag (om minnet inte sviker mej) på en annan prao-människa (vad ska vi döpa henne till?..Sofia? Stina? (det är svårt att välja namn när alla har så olika uppfattningar om vad det är för person när man väljer namn)..Vi säger Sam.) Jag satt och åt godis och latade mej medans hon städade. det var trevligt. (denna dagen har egentligen gått förlorad)

Dag 9. Denna dagen vek jag åt att slipa skivor. *Lägg skiva i maskinen,vänta,ta ut skiva,spraya skiva,rengöra skiva med trasa,stoppa skiva i plastficka,ta meds skiva och fodral till disken(inte disk som man har i kök),gå in i preowned mode,skanna,ta ut prislappar,sätta på prislappar,langa ut i butiken*
Vi fick också leta spel på en lista och öndra lite priser. Helt okej dag.

Dag 10. denna dagen fortsatte jag att slipa,det var..som det var i Torsdags. sista dagen också,glömde att tvinga dom att skriva omdöme,så jag fick komma tillbaka på sportlovet med lappar och sånt.

Mitt omdöme på praoen var ''Duktig! Duktig! Gjorde det han var ombedd att göra.''

Ta-daaah!

1 kommentar:

S sa...

Nu vill jag bli uppdaterad. Hur går det på praon?