fredag, januari 16, 2009

Samlade Januari-tankar.

Jag har under dom senaste åren tänkt på en sak. Visserligen har jag tänkt på några till saker av den här karaktären,men mina skriv-skills har inte fått en hög nivå nog för att jag ska kunna beskriva dom Här. Kanske får ni höra om dom om nån månad eller två,men inte idag. (om du inte läser en gammal post nu,då kan du kanske bara scrolla upp..eheh,iallafall)

Jag har tänkt på en sak.
Färgblinda-dom ser olika än oss.(inte poängen,jag lovar)
Anta att färgblinda ser rött istället för grönt. Men då när nån frågar vad den färgblinde ser när den ser grönt,då kommer den säga att den ser grönt!(även ifall den ser rött) för människan som är färgblind har lärt sej att ''den'' färgen är Grön. Så det vi ser rött ser människan grönt,men båda hävdar såklart att det är rött.

Tänk er nu att det är så för alla människor. Det jag ser lila ser du orange.
..
..
Det är kanske därför färgsmaken varierar så? Egentligen har alla samma färgsmak och gillar samma färger,men eftersom alla är färgblinda måste dom välja olika färger för att komma till samma färg.
Anta att Svart är färgen som alla gillar. Jag ser den egentliga blå som svart(men jag säger ju att den är blå såklart) medans människa B ser Gul som svart (han hävdar att den är gul,men den är Svart i hans ögon,han vet det bara inte,samma sak med mej) Jag ser dock inte svart i hans Blå,utan jag ser,låt oss säga Gul,som är jättefult. Då har vi olika färgsmak,eftersom vår syn är olik.

Hängde människor med på mitt resonemang? om inte kan ni annars lugnt fortsätta läsa nedanför,då jag återgår till mer ointressanta ämnen.

...

...

...

Nu är min blogg ett år! eller ja,förra fredagen Var den ett år,närmare bestämt,men då skulle jag iväg till syster (åka jättemånga mil i ett tåg för att åka till syster en helg och inte hinna skriva). Därför noterar jag det här istället,och kan härmed stolt hävda att denna blogg är det längsta sammanhängande jag hållt på med utan att tröttna och sluta skriva Helt!

Men hur har jag utvecklats som skrivande snubbe egentligen? well,det jag lyckats lägga märke till är att jag har slutat använda alla dessa irriterande smilisar. Förut var det inte ovanligt med en XD-smily eller kvarför inte en X'''3 etfer varje mening. Nu har jag dock skärpt till mej och det värsta i smily-väg ni akn se här är ett enstaka :) nån gång ibland..På vägen förlorade jag dock endel humor,verkar det som. Från att ha skrivit sanslöst underhållande texter som var så sjuka så att man (jag) inte kunde göra annat än älska dom,har texterna blivit..mognare och lite tråkigare.

Hur tycker du bloggen och mitt skrivande har expanderat? (höhö,jag får ''Det ska väl du skita i'' i huvet så fort jag skriver det) Har den gått till det sämre eller blivit bättre? ditt val.
...(nu ska jag berätta nånting som är ytterst illa och som kan användas emot mej,använd det inte emot mej,då kommer jag att hämnas,på något sätt)

...nej förresten,det ska jag inte. ..fast nu kommer ju folk att börja gissa vad det är. ..fast dom skulle väl alldrig tro att jag skulle skriva upp För konstiga saker här? Människor som känner mej kan ju börja fantisera ihop historier och bara ta det citatet ur min blogg och använda det emot mej,illa.Men jag låter det vara kvar i hopp om att texten ska roa Daj.


Nu går jag igenom mina intressanta upplevelser jag lagt på minnet. Men jag inser att dom upplevelserna skulle involvera andra människor än mej,och det är illa. Jag vill ju inte peka ut folk trots allt. ehöh

Nu avslutar jag detta (och skiter i det andra jag ville skriva som jag glömt bort) och återgår till mitt ''Lets Dance''-tittande (alla dansarna är fula,har jobbiga dialekter och det hela går ut på popularitet,skitkul för resten av familjen,tydligen)

Speciellt gillar jag inte blondin-bella. Hennes dialekt säger ''Jag har jättejobbig dialekt'' och gör så att jag inte kan annat än muttra framför tv:n.
''den föra var mycket bättre'' och ''tönt-människa'' slipper ur mej var och varannan minut. (höhö,töntiga citat,minsann.)

anyways,ses nån annan gång,ge mej kommentarer,jag gillar kommentarer,jag uppskattar kommentarer,jag skriver mera blogger med kommentarer.

hejs.

ps. (ps påminner mej om när jag gick i fyran och skrev dagbok,då använde jag uttryck som ps,DPS (Dubbelps) och SDPS(SuperDubbelps) och fina förkortningar som H.K.S.F.D.P.B.H(HärligaKramarSomFårDejPåBättreHumör)
iallfall

ps.Jag har ändrat språket på mobilen till Tyska,så att jag måste läsa tyska när jag går igenom menyraderna,samma sak med ps3:et (tyskt dubbade GTA 4=kräk). Brilljant skulle jag vilja säga! Nu lär jag mej tyska medan jag spelar. Presic som jag gjorde med min engelska. det är bra

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att du inte ändrar språket på mobilen till serbokratiska eller svahili, inser att det inte skulle överenstämma med dina syften att lära dig tyska men visst skulle det ge en härligt surrealisk känsla. Kanske man kunde hitta på nått lurigt sätt att få dig att diska, om jag typ skriver tyska glosor på alla tallrikar och kanske översättningen på baksidan så skulle liksom språkinlärningen komma automatiskt. Under det gula kläggiga smetiga som du diskar bort står det Rumpfensmecken eller Stoiyberfragil till exempel. Och på baksidan av tallriken står betydelsen på svenska. Det finns en svensk film som heter Hets med framlidne Stig Järrel i huvudrollen. Det smärtar mig min son att du inte har sett den son, men i den filmen säger huvudrollsinnehavaren som är en galen lärare som plågar sina elever i ett försök att urskulda sitt beteende. "Jag har varit sjuk, mycket sjuk" Det där stämmer väl in på mig, inte att jag plågar barn men att jag varit sjuk, och det känns angeläget att berätta det för världen. FYRA DAGAR med feber. Nu finns det ju visserligen andra som har det svårt också, bomboffer på Gaza, uteliggare i Malmö osv. Det är tråkigt att man måste få en bomb i huvudet för att verkligen inse vad mänskligt elände vill säga.

Mnniska sa...

det är fusk att skriva för långa kommentarer pappa. Och det är fusk att skriva för korta,som i det förra inlägget. Var inte så mjäkig angående febern,försök istä'llet njuta av att du slipper arbeta.

S sa...

Jag tycker det är genialiskt att ändra språket till tyska, blir det inte lite för lite bara?
Vilken underbar tanke.....Franke...om färgerna. P när kommer din egen blogg? Jag lovar att läsa regelbundet.