lördag, maj 16, 2009

De där förbannade,elaka korsningen..

(Jag måste sluta skriva inlägg så sent. Ja,jag har sagt det,ett antal gånger till och med,men vafan,jag Måste Sluta skriva inlägg så sent--for real)

På vägen hem jag cyklar finns det en sån där tåg-korsning.
Ni vet,en sån där med blinkande lampor och bommar,och pipande ljud ifall ett tåg är på väg.
Den ska jag cykla förbi.
Grejen är,att när jag kommer hem från skolan,stängs den Alltid precis när jag kommer/efter att jag kommit cyklande förbi den.
Detta gör mej galen.
Jag vet inte riktigt när den ska komma,alls.
Det har hänt att den har fällts ner när jag varit 10 meter ifrån.
ibland 5.
ibland några meter efter.

Detta ger mej olidliga tvångstankar.
"Om den börjar blinka nu CYKLAR JAG INTE!"
*cyklar fem meter*
"Om den börjar blinka nu CYKLAR JAG!"
*börjar cykla över*
*Den börjar blinka och pipa sketa-högt*
*jag cyklar det snabbaste jag kan över och hem,alldeles chockad och nu med en konstig värk i magen*

Jag blir alldeles spänd av den där föbannade korsningen. jag Hatar den,Huvaliga.
Därför brukar jag ta lite Extra tid på mej innan jag beger mej från skolan,endast för att slippa den dr Förbannade korsningen.

USH.

(kort blogg. jag är trött,var snälla D:)

6 kommentarer:

S sa...

OOOOObehagligt.
Om det inte har börjat blinka när du är framme vid övergången cyklar du över. Om den börjar blinka innan du fått ett cykelhjul innanför där bommen kommer ner stannar du! That´s it.
Men usch jag förstår att du blir rädd, det är helt chockerande när det bara helt plötsligt börjar tokplinga. Det är ju så himla högt för att man ska höra det i bilen.

Anonym sa...

så här är det:

varningarna vid järnvägen i form av blinkande lampor och bommar är bara hjälp. Man måste själv se efter om det kommer något tåg. Dvs om det är en övergång utan bommar men med blinkljus och klocka så kan man inte stämma staten om man blir mosad av tåget även om klockan inte ringde. Eller en med bommar där de pga av tekniskt fel inte går ner, tåget kommer och man dör. MAN ÄR SKYLDIG ATT TITTA.

Därför skall man titta om det kommer tåg med sina egna ögon. Om man tittar och inte ser något tåg samt noterar att inga klockor eller lampor varnar. Då kan man cykla över.

P

Unknown sa...

det låter lite läskigt att cykla och sedan när man är inne innanför bommarna så piper det plötsligt

Helen sa...

Min mamma sa alltid: nu måste vi titta så det inte kommer ett tåg" och sen om det inte kom tåg tog hon mig i handen och toksprang över som om man hade en hundradels sekund på sig att ta sig över...så nu gör jag PRECIS likadant med mina barn! Det måste vara en sån där arvgrej...att de som gör så överlever och för sina gener vidare...onsordMen det är så svårt eftersom det ÄR farligt med tåg och man ska vara lite rädd men inte såå rädd.

Anonym sa...

Usch, jag hatar korsningen i min lilla by. Om man är på ena sidan när bommarna går ner på båda sidor på morgonen, missar man tåget till skolan. Fast jag åker bara tåg på tisdagar. Eller, det är ju inte precis någon korsning... Jag gillar inte bommar i alla fall. Owo

S sa...

Du vännen.Jag blir alltid glad när jag läser din blogg. Och kommentarerna. :-))