fredag, april 24, 2009

Glöm nu inte att be för mej imorgon.

Imorgon bär det av.
Till stockholm (som inte får någon stor bokstav,moaha!) åker jag imorgon,för att delta i Finalen av En Minut Film. Det hela är ganska läskigt.
Jag har nämligen under lång tid av mitt liv (kommer inte ihåg när det började,eller om det ens har börjat,jag kanske bara inbillar mej,jag kanske inte alls tycker det är läskigt,utan endast krångligt och energikrävande?) inte gillat att åka till ställen långt bort. Nej,jag nöjer mej med dom tio mil mitt vardagsliv utspelar sej i. Om det sträcker sej ut till 20-30-400 mil ut blir jag genast fundersam,gnällig och stressad. Speciellt om det rör sej om ställen man måste navigera i som man alldrig har sett och inte har en aning om vart man ska gå och när det finns ett tåg man måste hinna till om 3 minuter.

Men det kommer inte hindra mej från att delta i finalen.
Klockan nio och fyrtiofem imorgon (på morgonen) stiger jag på bussen för att två och en halv timme senare komma ut i stockholm och ta mej till tävlingen.
Där får jag bli utsedd som sista-platsare*,äta små snobb-kex och även,efter det hela,få se den animerade filmen Coraline. 

Jag har läst boken,skriven av Neil Gaiman (som uttalas NEIL GAIMAN,och inget annat. Inget Gay,Goy eller Gök.) ..Och tyckte att den var riktigt..err..intressant.  (PGA att jag var tvungen att göra en Sketastor uppsats om honom och boken i höstas är jag inte sådär superpigg(töntigt uttryck,superpigg) på att dikta upp vad den handlar om just nu) så det ska bli trevligt att se filmatiseringen av den.

Jag försöker hela tiden,på order av min kloka pappa,tänka att jag kommer komma sist,förlora,faila,bli utskrattad och bananskals-kastad på. Men jag Tycker att min film Är snyggast,bäst och charmigast. ILLA. För om jag nu kommer sist,och inte tror att jag kommer komma sist,kommer jag bli aningen nedslagen. (höhö,råkade skriva Nerslagen i orginal-texten. ''joo han slog ner sej själv när han hörde att han förlorat'' ,errr..)

Men,Om jag vinner (Vilket jag INTE komemr att göra*HOST* ),vad belönas jag med då?

Well,en sketacool filmkamera för 7000,Det är vad jag får.
Det känns riktigt riktigt bra. Inte för att jag kommer använda den om jag vinner. Nej,den går ut på Blocket direkt för att ge mej pengar till en PSP,en Tablet och en helvettes massa onödiga prylar att leka med.
Nej,det som är så coolt med att jag får en ball kamera om jag vinner är att kameran är som ett bevis på att det är en Stor tävling.
Det är ingen liten skit-grej med 4-5 tävlande som är med.
Nej,det är hela 600 stycken bidrag som har setts,diskuterats och valts ut för att slutligen kvalificera sej till Teh Epic Finals. 
I en liten tävling,då hade man fått ett kort och ett bokmärke.
Men det här är stort,långt bort och allmänt sketacoolt.

Eller ja,det Var sketacoolt Innan du läste den här bloggen,eller hur?

Glöm inte att be för mej iallafall,det hela startar..*kollar konservationenmsn mellan mej och pappan där jag tvingat honom att säga start-tiden för eventet* 13 och 30.
Sluta upp vad du håller på med då och säg ''Wooooh! Jag hejar på dej,människa vars blogg jag läser!''.

Ha det bra,era..err,dagdrömmare?

(      BTW,i det här inlägget säger jag ''mej'' 8 gånger :)     )


...


EPIC UPPDATERING.

jag Vann. Jag fick min kamera,mina blommor och mitt fina diplom. 
När det var över försökte jag ringa till syster,men det var en massa media-snubbar som ville prata med mej hela tiden,så jag hann knapppt ringa till sytster innan den stora filmen,Coraline,började D:

anyways,jag vann. Awesome.

16 kommentarer:

Anonym sa...

klockan på den nya datorn går fel. Ja jag tycker också det är otäckt att åka till Stochholm, jag berättade på jobbet att jag skulle ut på långresa och de skrattade åt tönten som fick resfeber av att åka till stockholm. Men vaddå. jag har varit i hela världen och stockholm är inte det sämsta stället. Nu har jag läst sov gott

Bengan sa...

Men det är ju trevligt i Stockholm jue.

S sa...

Ja jag höll min lugnande mammahand över dig, kändes det?Vinnare var du ju redan när du åkte :-))

Anonym sa...

Grattis till Victorian, det gjorde du bra.

S sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hedda sa...

Grattis supersnygg film. Får man fråga i vilket program du gjort den i? Filmen asså. <3

Mnniska sa...

MovieMaker FTW :D

Katten Nils sa...

Coolt att du vann Sebbe!
Du är våran favorit:)

Tänk om du kan animera mig någon dag? *hint hint nudge nudge*

Hälsningar Nils
http://kattennils.blogspot.com

Ps. Jocke och Johanna hälsar också

Mnniska sa...

haha,det måste jag göra ju XD
Awesome idea.

*Börjar fantisera om film där Nils klagar på att han gjordes så dum*

Benagn sa...

Grattis.

Erika. sa...

Grattis!!! :D

Bengan sa...

Fail, jag stavade fel på mitt eget namn ju.

Erik sa...

Härlig blogg du har och härliga filmer du gör! Tack för det! (även om jag hatat dig en del sedan du vann över mig i Katten Nils-teckningstävlingen om du minns :P)

Grattis till den välförtjänta segern och till en ny läsare på bloggen (mig alltså)!

Är "MovieMaker" Windows Movie Maker eller något mer avancerat proffsprogram som inte jag förstår mig på?

Erik sa...

Förresten, lägg gärna upp dina serier (för du har väl ägnat dig åt det mediet också om jag inte missminner mig?) på http://www.serieforum.se! :-)

Mnniska sa...

'Är "MovieMaker" Windows Movie Maker eller något mer avancerat proffsprogram som inte jag förstår mig på?'

det är bara windows move maker :)

Serier? Well,jag har väl gjort en som jag är gnska glad över´(Billy-serien,någon? D:) men sen har jag faktiskt inte lyckats skapa något mer. Får bättra på den saken i sommar,ska äve köpa en Tablet snart. Då jävlar! :D

Helen sa...

Jag tycker att du borde använda din filmkamera till att dokumentera coola grejjer...tex hade jag gärna sett ett youtube klipp på din systers uppträdande på deed eller nån sjyst yoga serie som du "råkat" komma över. Varför händer inte detta?